کد خبر: 355172
۰
PNAZAR
نسخه چاپی

راه و مسکن چرا پاییز امسال احساس گرمای بیشتری داریم؟

«احد وظیفه» امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بارش‌های پاییز امسال کمتر از نرمال و بارش‌های مهرماه نیز محدود به نوار شمالی و استان‌های گیلان، مازندران، شمال آذربایجان شرقی، غربی، گلستان و خراسان شمالی بود.

وی بیان‌داشت: معمولا در مهرماه بارشی در دیگر نقاط کشور نداریم، اما احتمال بارش پراکنده در دامنه‌های البرز، شمال استان‌های قزوین و سمنان نیز پیش‌بینی می‌شود که باز هم چشمگیر نیست.

وظیفه درباره اینکه چرا در پاییز امسال احساس گرمای بیشتری داریم؟ توضیح داد: بارندگی کمتر از نرمال که برای پاییز امسال پیش بینی کردیم به معنای آب کمتر و دوره خشکسالی بیشتر است. سال قبل که وضعیت بارندگی ها بسیار اَسفبار بود و بسیاری از استان‌ها بارندگی کمتر از نرمال داشتند، در برخی استان‌ها نیز شدت خشکسالی بسیار شدید بود طوری که کمتر از نصف بارش‌های نرمال را در سال گذشته در بسیاری از استان‌ها داشتیم.

وی گفت: سال گذشته استان کرمانشاه ۵۲ درصد کم‌بارشی و ایلام، لرستان و چهارمحال و بختیاری کمبود تا ۵۰ درصدی بارش را داشتند، این‌ وضعیت کم‌بارشی اثر خود را بر خشکسالی می‌گذارد و انتظار بارندگی کمتر از نرمال در پاییز امسال هم این شرایط را تشدید کرد.

به گفته رییس مرکز خشکسالی سازمان هواشناسی، کاهش آب رودخانه‌ها موجب کشت نامناسب پاییزه شده است و کم‌آبی حتی در فلات مرکزی ایران اثرات خود را نشان داده است.

وی با تاکید بر اینکه خشکسالی دلیل عمده احساس گرما در بین ساکنان بسیاری از استان‌ها از جمله استان تهران است، ادامه‌داد: این احساس در تهران بیشتر است، به دلیل ویژگی‌های تهران از جمله کلان‌شهر بودن آن، اثرات گرمایشی مربوط به شهرنشینی قابل ملاحظه است، جذب انرژی خورشیدی نیز بیشتر بوده و همواره دما بالاتر است و از طرفی با توجه به مصرف روزانه آب در شهر کمبود آب تاثیر گذاسته است.

بارندگی در آبان و آذر ۱۴۰۰ چگونه است؟

وظیفه ادامه‌داد: آبان‌ماه امسال هم شرایط کم بارشی ادامه دارد و در آذرماه شرایط قدری بهتر است، در واقع از انتهای آذرماه بارش‌ها آغازخواهد شد و در زمستان به شرایط نرمال می رسیم.

به گفته وی، زمستان ۱۴۰۰ به بدی زمستان سال قبل که بارش ها زیرنرمال بود، نیست.

این مسوول ادامه‌داد: از آنجایی که ۴۵ درصد از بارش‌های سالیانه در زمستان اتفاق می‌افتد، امیدواریم حاصل سال آبی امسال طوری باشد که به شدت خشکی سال قبل نباشد.

به گزارش ایرنا، گزارش مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۱۳۹۹ ) تا هفتم تیرماه امسال ۱۲۹.۹ میلی‌متر بارش رخ داده و این درحالی است که در دوره بلندمدت ۲۲۴.۳ میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده است و این موضوع کاهشی به میزان ۴۲.۱ درصد را نشان می‌دهد.

این میزان کاهش بارش اثر منفی خود را بر روی موجودی مخازن سدها گذاشته و سبب کاهش بیش از ۴۹ درصدی آب موجود در مخازن سدها شده که همین امر تامین آب را با چالش‌های جدی همراه کرده است.

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

آپلود عکس