کد خبر: 357464
۰
۰
نسخه چاپی

پیمان جبلی: ولی‌نعمت ما جمهورِ مردم هستند، نه اقشار خاص

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین تکریم و معارفه ریاست سازمان صداوسیما ساعاتی پیش با حضور رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، رئیس مجلس و مسئولان کشوری، لشکری و مدیران صداوسیما برگزار شد.

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در این مراسم صداوسیما را قرارگاه همه نیروهای فرهنگی خواند و گفت: صداوسیما باید گوی سبقت را در فضای رسانه ای برباید و مرزگستر و بین المللی باشد.

وی افزود: صداوسیما باید همواره برای جهان حرف داشته باشد؛ چون چه بسیارند مخاطبان از اقصی نقاط جهان که طالب شنیدن رویای ایرانی هستند. شعار این دوره از صداوسیما این است که هیچ معضل مهمی نباید روی زمین بماند و رسانه باید سنگ صبور جمهور باشد.

پیمان جبلی صداوسیما را ملزم به بهره جویی از استعدادها و ظرفیت‌های تمام اقشار و دلسوزان فرهنگی این مرز و بوم دانست و گفت: صداوسیما برای این که امید و نشاط را ترویج کند باید دانشگاه هویت و آوردگاه عدالت باشد. این رسانه باید انعکاس‌دهنده صدا و دغدغه همه مردم باشد. مخاطب و ولی نعمت ما جمهور مردم هستند و نه اقشار خاص.

چه بسیار اند مفسدان و متخلفان و قانون شکنانی که رسانه می‌تواند و باید خواب را بر چشمان آن‌ها حرام کند. همچنین چه بسیار اند اندیشمندان و پژوهشگران و متخصصان و متفکرانی که هنوز مخاطبان رسانه از دم گرم آنها بهره نبرده اند. مهم پیام و تولید و محتوا ست که اگر خلاقانه و هنرمندانه و هوشمندانه تولید شود، از تمام بسترها می‌تواند استفاده کند.

شعار رئیس صداوسیما در دوره جدید: صدا و سیما؛ هویت محور و عدالت‌گستر

رئیس سازمان صداوسیما گفت: رئیس سازمان صداوسیما در دوره جدید محکوم به تحول است، تحول هم ثبات می‌خواهد و هم تغییر؛ تغییر و تحول در مدیریت رسانه ملی بی‌تردید اگر مهم‌ترین اتفاق فرهنگی پس از صدور بیانیه گام دوم و ورود به چهل سالگی انقلاب اسلامی نباشد، حتماً یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی است.

جبلی، گفت: تحولات صداوسیما در شرایطی با گام دوم انقلاب همزمان شده است که فرصت‌ها و تهدیدها در حال اوج‌گیری است. از یک طرف جبهه حق امکان عظیم و گسترده رسانه‌ای در اختیار گرفته و از سوی دیگر نظام سلطه در حمله به هویت، امنیت، معیشت ملت، وحشی‌تر از همیشه شده و این آوردگاه ما است.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه جهانی، در جغرافیای منطقه و جهان از بالکان تا مدیترانه، از دریای سرخ تا خلیج فارس، نفوذ معنوی ایران گسترش یافته و در منطقه غرب آسیا سودای خام خاورمیانه صهیونیستی دفن شده و طومار پیروزی‌ها از خرمشهر تا تنگه هرمز، از عراق تا لبنان و از سوریه تا یمن گسترده شده است.

جبلی افزود: ما امروز برای اینکه در تراز این جغرافیای پیروز مقاومت باشیم، برای عبور از پیچ تاریخ، آرش‌هایی نیاز داریم که مرز فرهنگ، اندیشه، هنر و رسانه را گسترش دهند و جان خودشان را در این راه بگذارند نه آنهایی که ایران را مرعوب و مغلوب نشان بدهند.

رئیس سازمان صداوسیما تأکید کرد: تاریخ ایران در نیم قرن گذشته به اوج شکوه خودش رسیده و هیچ گاه تا به این اندازه ما در تاریخ ایران عزیز قهرمان و حماسه نداشته‌ایم؛ در کنار این، فرصت بالقوه گفتگو با میلیاردها انسان را در شرق و غرب عالم داریم.

جبلی با اشاره به اینکه رسانه ملی ما اگر بخواهد ملی باشد باید مرز گستر و بین‌المللی باشد، افزود: چرا که ایران همیشه در طول تاریخ برای جهان حرف‌های نو و الگوهای تازه داشته است. میهن سرافراز ما در گام دوم تازه‌ترین خیز تمدنی قرار دارد. فیلسوفان بزرگ دنیا از رؤیای ایرانی سخن می‌گویند و در پی کشف آن هستند.

وی به رؤیای ایرانی، روایت ملکوتی، رویکرد توحیدی، یکتاپرستی در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: رؤیای ایرانی، پرورش ابر انسان‌ها مانند سلمان فارسی‌ها، ابن سیناها، خواجه نصیرها، فارابی‌ها، ابوریحان‌ها، خوارزمی‌ها، شهریاری‌ها، علی محمدی‌ها، رضایی‌نژادها و احمدی روشن‌ها و فخری زاده‌هاست.

جبلی ادامه داد : امام بزرگ عظیم الشان ما (ره) 14 قرن پس از فروریختن 14 کنگره از طاق کسری همان مکتبی را احیا کردند که رسول الله بنیان آن را گذاشت تا ریشه سلمان، چمران‌ها و سلیمانی‌ها شکوفا شود.

رئیس سازمان صداوسیما همچنین با اشاره به شهدایی که ما را به یک آرمان شهر بشارت می‌دهند، افزود: آرمان شهری که در آن نه خوفی است و نه حزنی، نه بیمی و نه غمی، نه دلهره‌ای است و نه دلسردی، نه نگرانی و نه افسردگی. ما که رسانه هستیم باید به درک روشنی از این آرمان شهر برسیم و مخاطب را به آن برسانیم؛ هنر، بازنمایی این چشم انداز شیرین است و باید زیبایی در زندگی ایرانی را ترسیم کنیم.

جبلی با تأکید بر اینکه راه درازی در بازنمایی زیبایی‌های طبیعی و جغرافیایی ایران داریم، چه رسد به شکوه معرفتی و افتخارات تاریخی گفت: امروز هم هر روز در جای جای ایران ما در شهر، روستا، شمال و جنوب، شرق و غرب میهن ما، زن و مرد، پیر و جوان، مادر و پدر و برادر و خواهر در حال آفرینش زیبایی، خبرنگارمابانی، همدلی و هوشمندی هستند. ما نباید از این آهنگ عقب بیفتیم.

وی اظهار داشت: صداوسیما جزئی از خانواده ممتاز و فرهنگ‌پرور ایرانی است. همکاران عزیزم ما باید این هویت را بیابیم و در قاب رسانه هویت ملی، اسلامی، انقلابی و تاریخی مان را نمایش دهیم. همان طور که صاحبنظران علم ارتباطات تصریح کرده‌اند، اگر هویت مان را نقض کنیم در هیچ رقابتی پیروز نخواهیم بود.

جبلی با تأکید بر اینکه ما به عنوان صداوسیما به حق بزرگ‌ترین کنشگر اجتماعی در ایران امروز هستیم، گفت: صداوسیما باید پرچمدار استقلال و خلاقیت باشد، نه نماد انفعال و تقلید، وقتی به ظرفیت‌های عظیم درون و بیرون سازمان نگاه می‌کنیم، این واقعاً شدنی است.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه امروز صداوسیما برخوردار از انبوه همکارانی مشتاق و مبتکر است که برای شکوفا کردن قابلیت‌های خودشان در جستجوی میدان هستند، افزود: تمام دستاوردهای عظیمی‌که تا امروز رسانه ملی کسب کرده، حاصل همت، انگیزه و ابتکار همین همکاران عزیز بوده و من مفتخر به این هستم که عضو این خانواده‌ام!

جبلی همچنین به جلسات متعدد در روزهای اخیر با کارشناسان و همکاران سازمان در رشته‌های مختلف اشاره کرد و گفت: اطمینانم به ظرفیت‌های داخل سازمان برای تحول دوچندان شده است. صد البته از جمله مهم‌ترین قابلیت‌های یک سازمان حرفه‌ای و پیشرفته، توان آن برای هم‌افزایی با ظرفیت‌های بیرونی است.

وی ادامه داد: فرصت را مغتنم می‌شمارم و همین جا از همه نخبگان، فعالان فرهنگی، فکری و هنری در کشور صادقانه می‌خواهم رسانه ملی را خانه خود و قرارگاه هم افزایی همه مفاخر و نیروهای فرهنگی کشور بدانند و به ایشان عرض می‌کنم عزیزان من بار فرهنگ ایران بزرگ به دوش همه ماست.

رئیس سازمان صداوسیما همچنین به همکاران پیشکسوت که امروز خلعت بازنشستگی را به تن کرده‌اند، اشاره کرد و گفت: بازنشستگان هم در زمره نخبگان، ایده‌پردازان و فعالان فرهنگی هستند و حتما در رابطه با ارائه تجربیات و ایده‌هایشان به نسل‌های جوان، نیاز به اجازه از کسی ندارند و فضای سازمان تا همیشه بر رویشان باز است.

جبلی از مدیران، کارشناسان و برنامه سازان داخل سازمان خواست تا برای استفاده حداکثری از مفاخر، مراکز و آثار بیرون از سازمان برنامه و ساز و کار و هم افزایی با نخبگان داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه شعار ما در این دوره رسانه هویت محور و عدالت‌گستر خواهد بود، ادامه داد: هیچ برنامه‌ای نباید از شاخصه‌های هویتی و نشانه شناسی بومی، ملی، دینی و انقلابی جامعه ایران تهی باشد. نباید پیوست عدالت در طراحی‌ها و تولید در هیچ یک از سطوح و حوزه‌های متنوع فراموش شود.

جبلی همچنین با بیان اینکه رسانه باید امید، نشاط و شادکامی و ابتهاج را ترویج دهد، افزود: رسانه باید دانشگاه هویت باشد و آوردگاه عدالت؛ به عبارتی آرامش در هویت است. گشایش عدالت در توجه به داشته‌ها و قدردانی سرمایه‌ها آغاز می‌شود؛ چه سرمایه‌های فکری، فرهنگی و تاریخی ایران عزیز و چه سرمایه‌های گرانقدر انسانی در درون سازمان!

وی خاطرنشان کرد: مخاطب ما ولی نعمت، جمهور و مردم‌اند و نه اقشار خاص؛ یعنی همه آن‌ها که حاج قاسم قهرمان ملی آن‌هاست، قدرشناسان و خط شکنان عرصه خدمت و خطر، چه مدافعان حرم باشند و چه حافظان سلامت، جوانان اردوهای جهادی و یا ورزشکاران میدان‌های جهادی همان‌ها که انقلاب کردند و در جنگ حماسه ساختند و در تحریم خود را نباختند و در کرونا همدل شدند و از پیروزی‌ها شادمان و از فسادها تلخ کام شدند.

رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: مخاطبان ما همه آنهایی هستند که در شهادت محسن حججی، غمگین، اما سربلند بودند و از پیروزی حسن یزدانی، سرمست؛ رسانه ملی باید در خدمت این جمهور باشد. هیچ معضل مهمی از مردم نباید روی زمین بماند. رسانه با تمام توان خود باید سنگ صبور، مرهم دردهای این جمهور شود.

وی با اشاره به اینکه چه بسیار مشکلاتی که با حضور به موقع رسانه قابل پیشگیری است، افزود: چه آسیب‌ها و بحران‌هایی که با نقش‌آفرینی مسئولانه رسانه قابل رفع است که نمونه‌ای از آن را در سال‌های گذشته بعضاً دیدیم. چه بسیارند قوانین گره گشا، درست و راهبردهای بن‌بست‌شکن که برای تحقق نیازمند پیگیری مجدانه و منصفانه رسانه هستند.

جبلی ادامه داد: چه بسیارند مفسدان، متخلفان و قانون شکنان که رسانه می‌تواند و باید خواب را بر چشمانشان حرام کنند. چه بسیار اندیشمندان، پژوهشگران، متخصصان و متفکران که هنوز مخاطبان رسانه از دم گرم آن‌ها بهره برده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: چه بسیار کودکان و نوجوانان که از میراث فرهنگ، تاریخ، سرمایه‌های معنوی و هویتی کشور عزیزمان محروم مانده‌اند. چه بسیار مخاطبان مشتاق در اقصی نقاط جهان که تشنه شنیدن و بیشتر شنیدن از هویت دینی، انقلابی و رویای ایرانی‌اند.

رئیس سازمان صداوسیما با تأکید بر اینکه رسانه ملی در دوره جدید محکوم به تحول است، گفت: تحول هم ثبات می‌خواهد و هم تغییر، هر کدام در جای خود ضروری است. ده‌ها شبکه استانی، سراسری و برون مرزی رادیویی و تلویزیونی با هم افزایی صدها و بلکه هزاران بستر در فضای مجازی، نوین و هم زیرساخت‌ها در اختیار ما هستند که حضور هدفمند، حداکثری و فراگیر در عرصه تولید و نشر محتوا را فراهم می‌کند.

جبلی گفت: چشم امید این خدمتگزار کوچک سازمان صداوسیما در این دوره تحولی جدید به همکاران عزیزی است که سی سال در کنارشان تجربه کرده و آموخته ام و هم به همفکران و همراهان که به هر دلیل موجه و غیر موجه این میدان از آن‌ها دریغ شده است.

وی همچنین از همه همکارانی که در ارتفاعات صعب العبور در ایستگاه فرستنده مستقر و مشغول سیگنال‌رسانی هستند و همکارانی که در خیابان، شهر و روستا مشغول تهیه گزارش خبری هستند، قدردانی کرد.

رئیس سازمان صداوسیما همچنین به تمامی همکاران که در لوکیشن و صحنه مشغول ایفای نقش بازیگری، همکاران اتاق‌های فکر و تحریریه و همکاران صداوسیما در اقصی نقاط کشور از سیستان و بلوچستان گرفته تا خوزستان، کردستان، یزد، اصفهان، مشهد، تبریز، رشت و بوشهر و... که در همه‌جای ایران اسلامی در حال تلاش و خلاقیت آفرینی‌اند، خداقوت و دست مریزاد گفت.

وی گفت: شما که با وجود همه مشکلات، نابسامانی‌ها، چالش‌ها وخطرها در ایام کرونا و غیر کرونا پرچم پرافتخار سازمان صداوسیما را برافراشته نگاه داشته‌اید، به همکاری با شما افتخار می‌کنم و با هم و در کنار هم به امید خدا روزی نو، دوره‌ای جدید و تحولی دوباره را با هم آغاز می‌کنیم.

ساخت دو سریال در تراز جهانی و تولید و پخش ۱۷۲ مجموعه تلویزیونی

رئیس پیشین صداوسیما با اشاره به تولید و پخش ۱۷۲ مجموعه تلویزیونی و رغبت ۸۰ درصدی مردم در دوران مدیریت خودش گفت: دو سریال بسیار بزرگ در تراز جهانی شامل حضرت سلمان(ع) و حضرت موسی (ع) در این مدت شروع شده‌اند.
عبدالعلی علی عسگری نقش آفرینی در انتخابات، خنثی کردن توطئه رسانه‌ای دشمنان و میدان داری در دوران کرونا را از دیگر اقدامات صداوسیما در این مقطع زمانی خواند.
وی با بیان این که جنگ رسانه ای تحمیلی بر جمهوری اسلامی در هیچ جای دنیا نظیر ندارد اظهار داشت: نیرویی که باید در مقابل این جنگ بایستد رسانه ملی است. امروز احوال رسانه خوب و خوش است و به پایداری رسیده است. اما ما مبرا از خطا نبودیم.
علی عسگری توصیه‌ای به پیمان جبلی کرد و گفت: در شورای عالی سیاستگزاری درباره طرح تحول سازمان ماه ها بحث کردیم. این طرح یک منبع ارزشمند برای آینده است که باید مورد استفاده قرار گیرد.

قالیباف: جنگ رسانه‌ای مهم‌تر از جنگ اقتصادی است

رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین نقش صداوسیما در اداره و موفقیت کشور و انعکاس حرف‌های و دغدغه‌های مردم را بی بدیل توصیف کرد و افزود: امروز جنگ رسانه ای مهم تر از جنگ اقتصادی است و باید تلاش کنیم در آن پیروز شویم.

محمدباقر قالیباف ابراز امیدواری کرد دکتر جبلی با فرهنگ دفاع مقدس و جبهه مقاومت با اخلاص و مجاهدت و همکاری کارها را پیش ببرد و نشان دهد فرهنگ دفاع مقدس تنها فرهنگ رهایی بخش برای دنیا و استقلال ایران به عنوان کشور مولد ثروت، معرفت و منزلت است.
وی گفت: آقای جبلی در این سازمان از دبیری و سردبیری آغاز کرد و امروز رهبر معظم انقلاب این مسئولیت خطیر را به این کارشناس رسانه اعطاء کردند که فردی از درون همین سازمان است.


رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه صداوسیما در توفیق کشور و اداره مطلوب آن نقش بزرگی دارد اظهار داشت: صداوسیما بزرگ ترین حلقوم برای این مردم مستضعف است که طعم تلخ فقر را چشیده اند.

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

آپلود عکس

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید