کد خبر: 342011
۰
۰
نسخه چاپی

استقرار نظام جمهوری اسلامی با اتکا به آرای عمومی

به گزارش قم پرس بهرام سرمست ظهر جمعه در گفتگوی تلویزیونی از بیت تاریخی امام خمینی (ره) پیرامون ابعاد شخصیتی رهبر کبیر انقلاب و دستاورد ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت ۱۵ خرداد اظهار داشت: این مکان سرشار از خاطره‌هاست؛ نهضت امام (ره) از ۱۵ خرداد ۴۲ در قم آغاز شد و در سراسر کشور تجلی یافت و در کل جهان این پیام منتشر شد.

استاندار قم افزود: با مطالعه تاریخ می‌بینیم برای نسل جدید چقدر سخت است که بدانند چگونه یک رهبر بتواند بدون سلاح و ارتش، با حکومت در قلب‌ها، میلیون‌ها انسان را با یک اشاره در مقابل رژیم استبدادی و قدرت‌های جهانی بسیج کند و به صحنه بیاورد.

وی تصریح کرد: امام (ره) توانست بلافاصله بعد از پیروزی بنیان نظامی را نهادینه کند که در آن جمهوریت و اسلامیت، دو بال مکمل نظام بوده و هر دو دارای اصالت به لحاظ شکلی و محتوایی هستند.

سرمست بیان کرد: ایشان در همان ابتدای پیروزی در عین حال که هیجانات مردمی بی‌نهایت بود این شور و هیجان را تبدیل به شعور و آگاهی و اراده کرد و در همان ابتدا همه پرسی برگزار می‌کنند و برای استقرار نظام جمهوری اسلامی، اتکا به آرای عمومی داشتند و آن اسلامیت و ارزشهای اسلام ناب را به مردم معرفی می‌‎کنند.

استاندار در ادامه تصریح کرد: در سایه چنین رهبری، بنیان نظام و انقلابی نهاده می‌شود که در قرن بیستم اساساً از منظر بسیاری از تحلیل گران و ناظرین بسیار ناشناخته و در عین حال جای تأمل دارد، یعنی براساس این مدل‌ها و تئوری‌هایی که ناظرین سیاسی داشتند بسیار سوال بود که چگونه می‌شود در جامعه‌ای با این مختصات یک شرایط انقلابی را هدایت و رهبری کرد و به پیروزی رساند.

وی گفت: در این شرایط می‌بینیم نقش رهبری در پیروزی انقلاب از جمله عناصر و مواردی است که در تئوری‌های انقلاب دیده نشده است، اما در انقلاب ما این خصوصیات در شخصیت بنیان گذار انقلاب اسلامی به تمام و کمال وجود داشت و اینها باعث شد که این انقلاب به ثمر بنشیند و نهاد جمهوریت و اسلامیت دوام و قوام یابد. وی گفت: در چنین روزها و ایامی این انقلاب با رهبری مقام معظم رهبری استمرار یافت تا جایی که هیچ گونه انحراف از خط امام نیز رخ ندهند.

سرمست بیان کرد: بسیاری از انقلاب‌ها در تاریخ بوده‌اند که با فوت رهبران شأن مسیر انقلاب‌هایشان چه بسا به انحراف کشیده می‌شود اما انقلاب اسلامی با رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری به ثمر نشسته و استمرار یافته است.

استاندار قم در مورد دستاوردهای انقلاب اسلامی تصریح کرد: در ارتباط با دستاوردهای انقلاب چند رویکرد وجود دارد که شامل تحلیل دستاوردها و بررسی ریشه‌ها و علل وقوع انقلاب و اهداف می‌باشد.

وی افزود: یک رویکرد مهم در مورد مطالعه انقلاب اسلامی این است که ببینیم مراحل تاریخی شروع انقلاب تا پیروزی چه بوده و چگونه این مسیر را پیموده و با چه شتاب و فراز و نشیبی این مسیر پیروزی را طی کرده است.

بهرام سرمست گفت: گاهی نیز از منظر کارکرد گرایی و دستاوردهایی که وجود داشته است باید به بررسی بپردازیم و نهایتاً آیا وضعیت از آنچه که تا قبل از انقلاب بوده چگونه پیموده شده است در این باره مطلب این است که در شعار مردم استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی یک شعار اساسی بود.

استاندار تصریح کرد: از منظر اینکه این انقلاب از بدو پیروزی‌اش مواجه با نوعی مخالفت‌ها و دشمنی‌ها شامل جنگ تحمیلی و جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه بر این ملت بوده نیز باید به بررسی دستاوردها بپردازیم، اینکه چگونه این نظام توانسته در مقابله با این همه برنامه‌ها و فشارهایی که برایش ایجاد شده، آنها را خنثی کند و به مسیر و اهدافی که دنبال کرده محقق کند.

وی افزود: از همان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون میانگین سالانه یک انتخابات در کشور برگزار شده است و گاهی دو انتخابات در یک دوره داشته‌ایم.

سرمست گفت: در این دوره نیز هم انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا و هم انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری را در پیش رو داریم.

استاندار قم بیان کرد: ما براساس سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری به عنوان سند بالادستی و قانون انتخابات که سه اصل کلی در ارتباط با انتخابات شامل اصل امنیت و اصل سلامت و اصل رقابت است را سرلوحه کار قرار دادیم.

وی تصریح کرد: در ارتباط با برگزاری انتخابات نیز ارکان نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران مشخص است و یک هیأت اجرایی داریم که چهارچوب مشخصی در وظایف و اختیاراتش دارد، هیئت‌های نظارت و شورای نگهبان نیز وجود دارند.

سرمست عنوان کرد: در طول چندین انتخاباتی که در سنوات قبل برگزار شده ماهیت نظام جمهوری اسلامی ایران در مقایسه همه کشورهایی که ادعای دموکراسی دارند از همان پشتوانه مردمی و میزان اقبال و مشارکت مردم برخوردار بوده است.

وی گفت: در مواجهه با دشمنان خارجی و اختلافات و شکاف‌های داخلی جامعه این انتخابات یک کارکرد انسجام بخشی و وحدت آفرینی دارد و شور و نشاط برای جامعه و در عین حال شکل مسالمت آمیز انتقال قدرت و تغییر و تحول و پویایی برنامه‌ها را رقم می‌زند.

استاندار قم اضافه کرد: در مورد امنیت انتخابات، به تأمین آن متعهد هستیم و تمام عوامل امنیتی و انتظامی و ستاد امنیت در استان این وظایف را احصا و ابلاغ کرده و همه ی ارکان امنیتی و انتظامی پیش بینی‌های لازم را اتخاذ کرده‌اند.

سرمست عنوان کرد: در رابطه با سلامت انتخابات به همه مدیران و مسئولان تاکید شده بی طرفی در ارتباط با انتخابات را رعایت کنند و از نظر رعایت امانت داری مهم‌ترین مسئولیت مجریان انتخابات و ناظرین و ارکان انتخابات اعتماد آفرینی در بین مردم است

وی گفت: اما آنچه در این مرحله نیاز داریم مشارکت حداکثری مردم و رقابت بین کاندیدهایی که به تائید شورای نگهبان رسیده‌اند می‌باشد و هیئت‌های نظارت به کاندیداهای شهر و روستا تاکید کرده‌اند اخلاق انتخاباتی و مقررات قانون انتخابات را در برنامه‌های تبلیغی رعایت کنند

منبع : مهر

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

آپلود عکس

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید