به گزارش قم پرس؛ حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی بنایی طی سخنانی با بیان اینکه امسال نیز بهمانند سالهای گذشته، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی، موضوع شعار سال را اقتصادی و با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» مطرح کردند، گفت: این شعار، بهخوبی نشاندهنده ضرورت گشایشهای اقتصادی و توجه ویژه به معیشت مردم است. برای تحقق این هدف، لازم است که همه ارکان نظام، اعم از دولت، مجلس و قوه قضائیه با هم همافزایی کنند و تمام تلاش خود را بهکار بگیرند. در این راستا، ما باید بهطور جدی به موضوع سرمایهگذاری در تولید توجه کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در ابتدا باید بهطور دقیق مفهوم «سرمایهگذاری برای تولید» را برای مردم و مسئولان تبیین کنیم، افزود: سرمایهگذاری در تولید بهواقع یک اقدام اساسی و زیربنایی است که هیچ توسعه اقتصادی بدون آن محقق نخواهد شد. تولید اقتصادی در اصل حاصل ترکیب دو عنصر سرمایه انسانی و سرمایه مادی است که یکی شامل دانش، تجربه و مهارتهای مدیریتی است و دیگری به سرمایهگذاریهای مالی، مواد اولیه، تأسیسات و نیروی کار اشاره دارد.
رئیس دانشگاه طلوع مهر افزود: سرمایهگذاری برای تولید دارای لوازم و اقتضائاتی است که باید بهخوبی مورد توجه قرار گیرد تا گرفتار کجفهمیها و اشتباهات در این عرصه نشویم. نخستین اقدام برای موفقیت در این زمینه، رفع موانع و ایجاد شرایط مناسب برای جذب سرمایهگذاری است. مسئولان باید با برنامهریزی دقیق، از همه ابزارها و ظرفیتها استفاده کنند و با شفافسازی، انگیزه سرمایهگذاری را در کشور بالا ببرند و با ایجاد روحیه امید جامعه را از رکود خارج و همه فعالیتهای مردمی و دولتی را به سمت و سوی افزایش سرمایه اجتماعی در کشور مدیریت و ساماندهی نمایند.
اهمیت همافزایی بین دولت، مجلس و قوه قضائیه
وی با بیان اینکه برای تحقق این شعار، نیاز به همافزایی و همکاری بین سه قوه دولت، مجلس و قوه قضائیه داریم، گفت: اگر این سه قوه در کنار هم قرار گیرند و با ایجاد هماهنگی و همافزایی، اقدام به رفع موانع موجود کنند، شاهد جهش اقتصادی و توسعه پایدار خواهیم بود. وظیفه دولت ایجاد بسترهای مناسب و تسهیلگری برای سرمایهگذاری است، مجلس باید در تصویب قوانین حمایتکننده از تولید و سرمایهگذاری فعالیت کند و قوه قضائیه نیز با نظارت و مبارزه با فساد، بستری امن برای سرمایهگذاری فراهم نماید.
حجت الاسلام والمسلمین بنایی تصریح کرد: در این راستا، نباید فراموش کرد که دولت بهجای رقابت با بخش خصوصی باید بهعنوان معین و تسهیلگر در کنار آن باشد. اگر دولت بخواهد خود در تمامی عرصهها وارد شود، موجب رکود و بیانگیزگی در بخش خصوصی خواهد شد. لذا باید دولت بهعنوان حامی و مشوق بخش خصوصی عمل کند تا این بخش با اعتماد بیشتر وارد عرصه سرمایهگذاری در تولید شود.
نقش دولت در تشویق سرمایهگذاری
وی با اشاره به اینکه دولت باید با استفاده از ابزارهای مختلف، مانند تسهیلات بانکی، ارائه نقشه راه، و کاهش بروکراسیهای پیچیده، سرمایهگذاران را بهسوی تولید جذب کند، گفت: باید بهجای پیچیدهکردن فرآیندها، تسهیلات لازم را بهراحتی در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم تا روحیه امید و انگیزه در کشور تقویت شود.
دکتر بنایی اظهار کرد: علاوه بر این، اصلاح رویههای موجود و کاهش موانع سرمایهگذاری همچون عدم هماهنگی میان دستگاههای مختلف، موازیکاریها و برخی تنگنظریها امری ضروری است. باید فضایی فراهم شود که سرمایهگذاران بهراحتی بتوانند به عرصه تولید ورود کنند و در این مسیر، دولت باید نقش تسهیلکننده و حمایتی را ایفا کند.
اهمیت سرمایهگذاری در تولید بهویژه در استان قم
وی همچنین به مزیتهای استان قم اشاره کرد و گفت: این استان دارای ظرفیتهای عظیمی برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف است. قم بهعنوان یک مرکز مذهبی با موقعیت ویژهای که در حوزههای مذهبی، فرهنگی و گردشگری دارد، میتواند یکی از قطبهای سرمایهگذاری در کشور باشد. حرم حضرت معصومه(س) و دیگر جاذبههای مذهبی این استان ظرفیت بینظیری برای جذب گردشگران و سرمایهگذاران دارند.
رئیس دانشگاه طلوع مهر با بیان اینکه قم بهعنوان یک استان پیشرو در عرصه علم و فناوری، میتواند بهویژه در حوزههایی چون نوآوری، هوش مصنوعی و پزشکی پیشرفته، گامهای بلندی بردارد، گفت: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در کنار شهرکهای صنعتی اقماری قم بهعنوان یک ظرفیت بزرگ باید بهعنوان یک اولویت در جذب سرمایههای داخلی و خارجی مورد توجه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در این راستا، مسئولان استان قم باید از تمام ظرفیتهای خود استفاده کنند و با ایجاد برنامههای مشخص و هدفمند، زمینههای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف را برای مردم و سرمایهگذاران فراهم کنند. قم میتواند بهعنوان یک الگوی موفق در جذب سرمایهگذاری برای تولید در کشور شناخته شود.
رئیس انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران در ادامه تأکید کرد: سرمایهگذاری برای تولید، تنها راه رسیدن به توسعه پایدار و خودکفایی اقتصادی است. برای تحقق این امر، لازم است که دولت، مجلس، قوه قضائیه و سایر نهادهای کشور بهطور هماهنگ عمل کنند. مسئولان باید با شجاعت و همت مضاعف، موانع موجود را برطرف کرده و زمینههای لازم برای جذب سرمایهگذاری در تولید را فراهم کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: این مسیر نه تنها به توسعه اقتصادی کمک خواهد کرد، بلکه موجب ایجاد اشتغال پایدار، تقویت تولید داخلی و بهبود معیشت مردم خواهد شد. با سرمایهگذاری در تولید و بهرهگیری از ظرفیتهای بیشماری که در کشور و استانهایی مانند قم داریم میتوانیم به آیندهای روشن و خودکفایانه دست یابیم.
لزوم تعیین سهم و نقش مدیران در تحقق شعار سال
حجت الاسلام والمسلمین بنایی افزود: برای جلوگیری از گرفتار شدن در آفت روزمرگی نسبت به شعارهای سالانه نوروزی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، ضروری است که هر یک از مدیران و مسئولان اقتصادی کشور سهم و نقش خود را در سرمایهگذاری برای تولید مولد در عرصههای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی مشخص نمایند.
وی در ادامه تأکید کرد: همچنین لازم است با ارائه برنامههایی مفید، اثربخش و راهگشا جایگاه خود را در این عرصه تعیین کنند تا در ارزیابی پایان سال مشخص شود که هر یک از دستگاهها تا چه اندازه برای سرمایهگذاری اهمیت قائل بوده و چه میزان برای شکوفایی اقتصادی و مشارکت دادن مردم تلاش و فعالیت کردهاند.
رئیس دانشگاه طلوع مهر در پایان تأکید کرد: در این راستا، کسانی که در انجام وظایف خود موفق عمل کردهاند، باید مورد تشویق قرار گیرند و آن دسته که با ترک فعل از انجام وظایف ذاتی خود شانه خالی کردهاند، بهعنوان موانع سرمایهگذاری و جهش اقتصادی ناکارآمد، به مردم معرفی شوند.
دیدگاه