کد خبر: 440381
۰
۰
نسخه چاپی

همراهی میراث فرهنگی برای بهبود شرایط بافت فرسوده قم ضرورت دارد

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم گفت: عرض کم کوچه‌ها و ممنوعیت عقب‌نشینی مانع اجرای طرح‌های ایمن‌سازی و نوسازی شده است و تا زمانی که ساکنان برای بازسازی اقدام نکنند، شهرداری نمی‌تواند مداخله موثر داشته باشد.

همراهی میراث فرهنگی برای بهبود شرایط بافت فرسوده قم ضرورت دارد

به گزارش قم پرس؛ محمد رمضانی با اشاره به چالش‌های موجود در بافت‌های فرسوده و تاریخی شهر اظهار کرد: عرض کم معابر و کوچه‌ها، لزوم تملک برای بازگشایی مسیرها و محدودیت‌های ناشی از ضوابط میراث فرهنگی از جمله موانعی است که امکان تعریض معابر و تسهیل تردد را در برخی مناطق محدود کرده است.

وی با تأکید بر اهمیت حفظ بافت تاریخی شهر افزود: حفظ میراث فرهنگی ارزشمند است و می‌توان از تجربه شهرهایی همچون یزد در این زمینه استفاده کرد اما باید همزمان ایمنی ساکنان و امکان زندگی مناسب را نیز مدنظر قرار داد.

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم با اشاره به ضوابط موجود گفت: یکی از اصول میراث فرهنگی عدم اجازه به عقب‌نشینی در بناها و ممنوعیت ساخت طبقات است اما این برای مالکان صرفه ندارد.

رمضانی عنوان کرد: بسیاری از خانه‌ها در محلات قدیمی یا اطراف بازار، به دلیل قدمت زیاد یا نبود توجیه اقتصادی دیگر برای سکونت خانواده‌ها مناسب نبوده و بیشتر اتباع در آن‌ها ساکن شده است.

وی با بیان اینکه شهرداری قم خواستار اجرای ضوابط میراث فرهنگی است اما نیازمند همراهی بیشتر این نهاد است، گفت: مشاور طرح‌هایی را برای احیای این بافت‌ها ارائه داده اما تا زمانی که مردم خود خواهان بازسازی و نوسازی نباشند، شهرداری نمی‌تواند اقدام مؤثری انجام دهد.

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم اضافه کرد: تسهیلات و مشوق‌های خوبی برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده که می‌تواند به بهبود وضعیت و خروج این مناطق از رکود فعلی کمک کند.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید