امروز: پنجشنبه, ۰۲ مهر ۱۴۰۵ برابر با ۱۴ ربيع الآخر ۱۴۴۸ قمری و ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۶ میلادی
کد خبر: 467578
۰
۰
نسخه چاپی

آموزش‌وپرورش قم؛ مدرسه را متهم نکنید، دست خالی‌اش را ببینید!

آموزش‌وپرورش قم؛ مدرسه را متهم نکنید، دست خالی‌اش را ببینید!

به گزارش قم پرس؛ این روزها مسئولان آموزش‌وپرورش استان قم در مصاحبه‌های متعدد، همسو با تأکیدهای وزارت آموزش‌وپرورش، از ممنوعیت دریافت وجه اجباری در مدارس سخن می‌گویند. اصل موضوع روشن است؛ ثبت‌نام دانش‌آموز در مدارس دولتی نباید به پرداخت اجباری پول مشروط شود و اگر مدرسه‌ای برخلاف ضوابط عمل کند، باید همان تخلف مشخص بررسی شود.
اما یک سؤال جدی وجود دارد: چرا مسئله به‌گونه‌ای روایت می‌شود که مدیر، معلم و مدرسه در افکار عمومی در جایگاه متهم قرار بگیرند؟
خود سازوکار آموزش‌وپرورش، مشارکت داوطلبانه اولیا و کمک به مدرسه را به رسمیت شناخته و برای آن چارچوب تعیین کرده است. بنابراین میان «اجبار خانواده به پرداخت وجه» و «مشارکت داوطلبانه اولیا برای تأمین نیازهای مدرسه» تفاوتی اساسی وجود دارد. نادیده گرفتن این مرز در مصاحبه‌های رسمی، نه‌تنها مسئله را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند اعتماد میان خانواده و مدرسه را نیز مخدوش کند.
از سوی دیگر، اکنون مدارس باز شده‌اند. آموزش‌وپرورش قم شفاف اعلام کند: سرانه سال تحصیلی جدید مدارس استان چه میزان است؟ چه مقدار از آن تا امروز واریز شده و هر مدرسه عملاً با چه بودجه‌ای سال تحصیلی را آغاز کرده است؟
مدرسه آب، برق، گاز، نظافت، تعمیرات، تجهیزات، مواد مصرفی و ده‌ها هزینه روزمره دارد. نمی‌توان از مدیر خواست مدرسه را با کیفیت مطلوب اداره کند، اما منابع کافی را به‌موقع در اختیارش نگذاشت و سپس با برجسته‌کردن موضوع دریافت پول، او را مقابل خانواده‌ها قرار داد. تعلیم‌وتربیت با «هیچ» اداره نمی‌شود.
این نوع روایت با روح پیام رهبری معظم انقلاب به مناسبت آغاز سال تحصیلی در تضاد است ؛ در پیام ۳۱ شهریور ۱۴۰۵، از مدرسه به‌عنوان «خانه دوم» دانش‌آموزان و «مأمن دانش و ادب و نشاط و امید» یاد شده و درباره معلمان نیز تصریح شده است:
«این قشر عزیز و محبوب... شایسته آن هستند که در مجامع و زمان‌های مختلف مورد تکریم همگان باشند.»
متن کامل پیام رهبر انقلاب ـ ۳۱ شهریور ۱۴۰۵
وقتی عالی‌ترین شخصیتِ نظام بر تکریم معلم و صیانت از جایگاه مدرسه تأکید می‌کند، انتظار می‌رود دستگاه متولی آموزش نیز در ادبیات رسانه‌ای خود مراقب شأن مدیران و معلمان باشد. تخلف احتمالی یک مدرسه را بررسی و با آن برخورد کنید؛ اما مدرسه را به‌صورت کلی در مظان اتهام قرار ندهید.
اگر قرار است دوربین روشن شود، خوب است یک‌بار هم مدیران آموزش‌وپرورش قم مقابل همان دوربین‌ها عدد و رقم بدهند: در آغاز مهر، دقیقاً چه میزان سرانه به مدارس قم پرداخت شده است؟ آیا این مبلغ پاسخگوی هزینه واقعی اداره مدارس است؟ و اگر نیست، مدیر مدرسه هزینه‌های جاری را از کجا تأمین کند؟
برخورد با دریافت اجباری وجه لازم است؛ اما دفاع از شأن مدرسه و معلم و تأمین هزینه‌های واقعی تعلیم‌وتربیت نیز وظیفه همان دستگاهی است که امروز پشت تریبون، از مدارس مطالبه می‌کند.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید