کد خبر: 328523
۰
۰
نسخه چاپی

ملاک تبلیغ، متخلق شدن مبلغ به اخلاق و رفتار حسنه اسلامی است

به گزارش قم پرس مهدی صالحی، صبح امروز به صورت مجازی با موضوع «ضرورت مطالعات ادیان در حوزه‌های علمیه» در مدرسه علمیه ثامن الائمه (ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: یکی از پرسش‌های مهم که در عصر کنونی بسیار مطرح می‌شود و افراد زیادی به دنبال پاسخ برای آن هستند موانع هم زیستی مسالمت آمیز در پیروان ادیان است.

معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) ادامه داد: البته این مساله تنها مختص به این عصر نمی‌شود از دیرباز این چالش وجود داشته طوری که ویل‌دور انت در تاریخ تمدن می‌گوید جمعه‌ها در یکی از کلیساهای شهر قرطبه نمازجمعه اقامه می‌شد و یکشنبه‌ها نیز مراسم مسیحیان در کلیسا دایر بود؛ از این رفتار می‌توان به یک نوع همزیستی و آشتی بین ادیان یاد کرد.

وی یکی از دلایل جنگ‌های بین ادیانی را فقدان هم زیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان در طول تاریخ بیان و عنوان کرد: در طول تاریخ این نوع جنگ‌ها بسیار بوده به گونه‌ای که گاهی چند دین و مذهب با یکدیگر علیه دین دیگری متحد می‌شدند که می‌توان نمونه‌های آن را در فلسطین و هند مشاهده کرد.

صالحی با اشاره به چالش‌های موجود در دوران شیخ مفید و طوسی، گفت: برای ارزیابی آن چالش‌ها باید به فتاوایی که آن دوران صادر می‌شد مراجعه شود و لازمه این امر بررسی دقیق و عمیق تاریخی است تا مشخص شود این فتاوا بر چه اساسی صادر می‌شد و چقدر زمان و مکان در صدور این فتاوا نقش داشته است.

معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) ادامه داد: زمانی که فتاوای شیخ طوسی و شیخ مفید را درباره اهل کتابی که در جوامع مسلمین زندگی می‌کردند مشاهده می‌کنیم می‌بینیم فتاوای خاصی را صادر کردند که قابل توجه است.

وی یکی از اصول برقراری ارتباط با ملل دیگر را بر اساس صلح دانست و ابراز کرد: آیه ۶۱ سوره انفال گفته می‌شود اگر تمایل به صلح نشان دادند تو نیز از در صلح وارد شو و به خداوند توکل داشته باش؛ در قرآن کریم محور اساسی ارتباط با دیگران همبستگی و پیروی از خدا بیان می‌شود.

صالحی یکی دیگر از اصول را رعایت ادب گفتاری برشمرد و اظهار داشت: قرآن کریم می‌فرماید هرگز بت و معبودهای مشرکین را دشنام ندهید زیرا این عمل سبب می‌شود که آنان نیز از روی ظلم و نادانی به ساحت قدس الهی همین فعل را مرتکب شوند.

معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) ادامه داد: امروز در روابط بین دنیی فضای مسالمت آمیزی برقرار است، البته گاهی گروه‌های تندرو در میان مسلمانان و مسیحیان دیده می‌شوند که تعداد آنها بسیار اندک اما هجمه رسانه‌ای که بر چهره اسلام و مسیحیت وارد می‌کنند بسیار بزرگ است.

وی در پایان با اشاره به سبک زندگی اولیای الهی و مسلمانان در مناسبات و ارتباط با اهل کتاب غیر محارب، خاطرنشان کرد: این ارتباط همواره دعوت به همکاری مسالمت آمیز و صلح بوده است؛ امروز ملاک تبلیغ اسلام متخلق شدن مبلغ به اخلاق و رفتار حسنه اسلامی است در این صورت است که دل‌های دیگران برای پذیرش اسلام نرم می‌شود.

منبع : مهر

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید